Diabetische voet

De pedicure met de aantekening diabetische voet heeft een speciale bijscholing gevolgd voor de voetbehandeling van mensen met diabetes (suikerziekte). De voeten van diabetici kunnen nl. extra kwetsbaar zijn en hierdoor is een speciale behandeling geboden. Pedimobiel heeft deze aantekening!

De voeten van iemand met diabetes zijn vaak extra kwetsbaar omdat:

-          de bloedsomloop in de benen en voeten kan verminderen

-          de conditie van de bloedvaten kan verminderen

-          het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen

-          de voeten van stand kunnen veranderen. Ook al zijn er geen klachten is het voor iemand met diabetes raadzaam om enkele malen per jaar voor een controlebehandeling naar een pedicure te gaan met de aantekening “diabetische voet”.

Want zoals eerder gezegd werkt een goede voetverzorging preventief! En zeker in het geval van de diabetische voet is voorkomen beter dan genezen! Wanneer iemand met diabetes last heeft van kloven, eelt, likdoorns, ingroeiende nagels of andere zaken is het zeer raadzaam om naar de pedicure te gaan voor behandeling. Experimenteer niet zelf! Want zoals eerder gezegd werkt een goede voetverzorging preventief! En zeker in het geval van de diabetische voet is voorkomen beter dan genezen!

Vergoedingen

Als u als diabetespatiënt naar een pedicure gaat met de aantekening ‘Diabetische Voet’ dan kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding van de behandelingskosten. Klik hier voor een overzicht van de vergoedingen. 

Terug