Nagelbeugeltechniek

Er zijn meerdere technieken die kunnen worden toegepast. Ik werk met de Draadbeugeltechniek, B/S Spange techniek en de Lugaclip.

De beugels verschillen van vorm en materiaal en hebben elk hun specifieke voor- en nadelen afhankelijk van de conditie van de cliënt en de nagel. Deze technieken kunnen worden toegepast bij ingroeiende nagels (bolle vorm) en sommige typen krulnagels. In feite is het de enige methode om de groei van de nagel te reguleren en de druk te verminderen. Met andere woorden het doel is om de nagels weer terug te brengen tot normale pijnloze groei.


Draadbeugeltechniek 

Bij de draadbeugeltechniek wordt een beugel gemaakt van Remanitdraad, dat oorspronkelijk is ontwikkeld voor de tandtechniek. Deze beugel wordt exact op maat gemaakt en is bedoeld om de nagel in de juiste vorm te houden.Deze zal met de nagel mee naar voren groeien en moet op een bepaald moment indien nodig weer naar achteren worden geplaatst.

 


BS/Spange

De BS/spange is een bladveervormige strip en is gemaakt uit een glasvezel versterkte Duroplast (witte kunststof). Moleculen in kunststof willen altijd terug naar hun oorspronkelijke vorm. Dat houdt in, dat na het vastlijmen van de strip op de nagelplaat de BS/spange zich weer wil herstellen naar zijn oorspronkelijke vorm. Door de elasticiteit van de nagelplaat en de kracht of spanning van de strip zal de nagelplaat hierdoor corrigeren. Na het aanbrengen van de BS/spange is de cliënt vrijwel onmiddellijk pijnvrij. Door de spanning of trekkracht van de strip wordt de nagel in de nagelwal omhoog getrokken.
De BS/spange behoudt zijn werkkracht 4 á 6 weken.
Vanuit de praktijk blijkt dat als de BS/spange goed verankerd is, deze zelfs 3 tot 6 maanden kan blijven zitten.


Luga-clip

De luga-clip is een dun, flexibel, kunststof plaatje welke met de nagelplaat verlijmd wordt. Het is eenvoudig toe te passen, geeft geen verwondingen of allergische reacties. Bovendien probleemloos toe te passen bij eelt/pitjes of drukpijn in de nagelwal. Hij geeft een lichte correctie van de nagelplaat, doordat de trekkracht licht is. Deze methode is geschikt voor risicopatiënten. Door het lakken va de nagel én de clip kan deze minder opvallend zijn.   

 


 

Terug